Je lepší čerstvé, sušené nebo lyofilizované ovoce? Tuto otázku jste si určitě nejednou položili. Ovšem je důležité zamyslet se nad tím, co pro vás znamená „lepší“. Znamená to, že má ovoce méně cukru? Nebo naopak v ovoci vyhledáváte sacharidovou bombu? Ano, i to někteří preferují. Čím sladší, tím lepší. Nicméně pro někoho může slůvko „lepší“ symbolizovat přínosnější energetickou hodnotu.
Čerstvé ovoce – 100% zdroj vitamínů
K čerstvému ovoci nejspíš není potřeba nic psát. Konzumace ve zcela přírodní podobě nikdy není špatná. Ovoce má 100 % veškerých vitamínů a díky obsahu vody nás také osvěží v horkých dnech. Že vychází nejlépe i z hlediska kalorií snad ani nemusíme zmiňovat. Jenže co dělat, když zrovna nemáte po ruce čerstvé ovoce? Musí přijít na řadu jeho sušení zástupci.